martes, 25 de noviembre de 2008

LA SENDA DEL POETA

cami_poeta

lletres del poeta


nom del poeta
cap del poeta

INFORMACIÓ BÀSICA SENDA POETA 2009

Un any més, el pròxim mes de març, tindrà lloc la celebració de l'esdeveniment La Senda del Poeta, una activitat amb més de 10 anys d'història, en record a la figura del poeta alacantí Miguel Hernández.
Volem convidar-vos a tots i a totes a participar-hi i, per això, us oferim un breu resum de l'activitat.

INTRODUCCIÓ
Esta proposta de l'Institut Valencià de la Joventut, que està orientada a la convivència, la participació, el senderisme i la comunió entre poesia i naturalesa, i que pretén involucrar, encoratjar i fer-hi partícip la joventut valenciana, s'inicia a Orihuela, una població del sud de la Comunitat, l'indret on va nàixer el poeta el 30 octubre de 1910; després de recórrer diversos pobles i ciutats, i altres llocs emblemàtics, La Senda finalitza al cementeri d'Alacant on es troben les seues restes mortals. Disposem, doncs, de tres dies plens de poesia, trobades i retrobaments entre hòmens i dones de tres generacions.
Esta activitat de tres dies de senderisme és gratuïta i l'organització proporciona els desdejunis, els dinars i els sopars, i també els refrigeris a les parades programades.
Al començament i a l'acabament de cada etapa hi haurà un punt d'informació atés per guies.
Quant a la pernoctació, es farà als llocs que designe l'IVAJ, en sacs de dormir que haurà de portar cada senderista, i en pavellons adequats per a això. Aquells jóvens que necessiten pernoctar la nit del dijous al divendres, poden fer-ho en un alberg a la localitat de Granja de Rocamora i també, en tendes de campanya, a Callosa de Segura.
Etapes de la Senda del Poeta

1a etapa
Orihuela-Redován-Callosa del Segura-Cox-Granja de Rocamora-Albatera
Recorrem un total de 20 km.

2a etapa
Albatera-San Isidro-Crevillent-Elx
Recorrem un total de 28 km.

3a etapa
Universitat Miguel Hernández-Rebolledo-Alacant (cementeri)
Recorrem un total de 22 km.

Dates de realització
27, 28 i 29 de març de 2009.

Descripció de l'activitat
Esta activitat, que organitza l'IVAJ, en col·laboració amb la Federació Valenciana de Caixes d'Estalvis, i en què també participen els ajuntaments pels quals passa la Senda, és un recorregut de senderisme de 70 km que transita d'oest a est la província d'Alacant.

Durant el recorregut podrem assistir a recitals poètics, actuacions de grups de teatre..., entorn de la figura del poeta, i ens trobarem amb més de 2.000 persones.

El recorregut es fa en la seua totalitat a peu i estarà encapçalat i guiat per un grup de monitors-guies que, al llarg de la marxa, estaran a disposició dels senderistes i els brindaran la informació necessària perquè siga el més agradable possible.

L'activitat també disposa de seguretat policial, servei mèdic i d'un grup de Protecció Civil de la província d'Alacant.

Una altra particularitat de la Senda del Poeta, que recorre la senda GR 125, són les parades que es faran a les ciutats més emblemàtiques de la zona en les quals es faran actes en homenatge al Poeta Miguel Hernández, com ara recitals poètics, teatralització de poemes...

La inscripció
S'efectua a través del web de l'Institut Valencià de Joventut (IVAJ) www.ivaj.es

Les places són limitades, i la inscripció es tancarà en arribar a la quota màxima de participants, que sol ser d'uns 2.000.

La inscripció pot fer-se de forma individual o per grups.

No cal inscriure's per a tots els dies, també es pot fer per etapes (dissabte i diumenge, o només un dia).

Quan comença la inscripció?
A partir de febrer de 2009 (data a confirmar).

Qui s'hi pot inscriure?
Totes aquelles persones amants de les activitats a l'aire lliure, de la natura, del senderisme i sobretot de la poesia.

La manutenció
En el formulari d'inscripció hi haurà un apartat per a les menjades; s'ha d'emplenar per poder tindre dret als tiquets que es lliuraran als punts d'informació cada dia.

No cal demanar totes les menjades, només aquelles que s'hagen d'utilitzar.

Com és la marxa de La senda del Poeta?
La concentració comença a Orihuela a partir de les 8.30 h del matí del divendres, on es formalitza la inscripció i es reparteixen els tiquets de menjar.

Les motxilles es traslladen en camió i s'arrepleguen al lloc en què es pernocte, per la qual cosa no cal carregar-les; s'aconsella portar una motxilleta amb els elements imprescindibles (aigua, calcetins de recanvi, gorra, protector solar, utensilis de neteja personal...)

Contacta amb nosaltres: carnetjove_ivaj@gva.es
Tlf.: 963 985 921

2 comentarios:

Jesús Ge dijo...

Me interesa esta información.

¿Alguien que haya ido alguna vez puede dar su opinión al respecto?

¿Merece la pena?

y lo de ir con alumnos, ¿qué tal?

gracias.

Poesia dijo...

Jesús, lo de ir con alumnos...¿crees que van a ser capaces de andar 28 km en un día? Eso son 7 horas de camino si no hay desnivel, aprox. No sé, no sé, depende de la edad. Aunque quizás haciendo sólo un tramo...
Yo tengo una amiga que fue el año pasado, conoció a mucha gente, de hecho, de allí surgió una revista literaria y algunas cosas interesantes. Yo este año si que iré.
Es completamente gratis, tanto las comidas como los albergues, así que...
Un abrazo